Reportage
 
 
Åke Johansson

Detta februari-OS blev guldregnens månad för våra svenska olympier. Men Veteranföreningen har också en guldvinnare. Med tre guldmedaljer från inomhus- SM i  Karlskrona  visade Åke Johansson att det går att hålla på med idrott upp i hög ålder. Åke tävlade i år i gruppen 75 år på sträckorna 400, 800, 1500 m där han vann och blev svensk mästare. Och det är inte första gången , han har sedan tidigare 7  SM-guld som veteran..

Och inte nog med detta, om någon vecka startar han i Nordiska mästerskapen i Malmö där han får tillfälle att öka på medaljskörden som även innehåller ett antal silver och brons.

Åke är en verklig eldsjäl som får saker att hända. Som ledare i vår gympa vet vi att han är en duktig instruktör, och han har även varit vår ordförande några år.

Åke växte upp tillsammans med 9 syskon i Arentorp och friidrottsintresset fanns redan då. Flera idrottsföreningar har  haft nytta av hans förmåga och särskilt ungdomsidrotten  ligger honom varmt om hjärtat. Med sina ledaregenskaper engagerar han ungdomarna och ” Åkes poängpromenad” har blivit ett begrepp i vida kretsar.

     Lennart Bergström.
     060228

                              
                                                                                       Foto Lennart Bergström


                                                                                                                 

  

  Saab s Veteranförening
  c/o Innovatum 
  Box 902
  461 29 Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Göran Jönsson     
Tel.0520-97630
 
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
 

©
Eftertryck utan tillstånd förbjudes.
Citera gärna, men ange källa!