Reportage
 
 
Rune Larsson   "På apostlahästarna genom USA."

Programmet handlade om långdistanslöpning och vi hade besök av välkände Rune Larsson som till bilder berättade om sin prestation att korsa USA springande från kust till kust, i det här fallet 497 mil. Starten var i San Diego och målet blev en sandstrand strax söder om New York 82 dagar senare. Rutten gick via mindre vägar för att slippa värsta trafiken. Han sprang ensam utan följebil, packningen, en sovsäck, ett ombyte kläder, lite mat och vatten , ett lätt tält, körde han på en trejulig barnvagn som ha sköt framför sig.

Terrängen genom landet innebar att korsa stora heta öknar, långa sugande backar över bergkedjor på 3000 m. höjd och kyla. Övernattning skedde om möjligt på motell men många gånger bland skallerormar i det fria. Kontakten med innevånarna var god, de var vänliga och
måna om hans välfärd. Och färden var inte bara svett och pina. Det gav en frihetskänsla att kunna ta en rast och ligga i gräset och filosofera., se molnen flyga iväg.

För Rune är det utmaningen att se vad man kan åstadkomma med muskelkraft, han har tidigare rott över Atlanten och är nu den ende som korsat en ocean och en kontinent, Men jorden är rund. Så Rune kanske får anledning att återkomma.

Lennart Bergström            
             Rune Larsson vid Maumee River
                                                                            Foto Rune Larsson


            

             Nisse Gustavsson tackar Rune Larsson
                                                      Foto Lennart Bergström


                                                                                                                       

  
  Saab s Veteranförening
  c/o Innovatum 
  Box 902
  461 29 Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Göran Jönsson     
Tel.0520-97630
 
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
 

©
Eftertryck utan tillstånd förbjudes.
Citera gärna, men ange källa!