Reportage
 
 

Resa till Falbygden


Ett underbart brittsommarväder inramade resan som först gick till Falbygdens ost. Där blev vi serverade kaffe och smörgås med läckra ostar som pålägg, varefter vi fick tillfälle botanisera i och köpa företagets olika ostprodukter.

Resan fortsatte sedan genom ett höstfagert landskap till Broddetorp och Leif Holgersson, där vi besökte ateljén med fina målningar ur Leifs egen produktion. Leif själv mötte oss med dragspelsmusik och berättade härliga historier med anknytning till bygden. Leif har byggt upp ett unikt museum med "Lanthandeln" som genomgående tema och vi blev imponerade av hans samling.

Nästa etapp var Löfwings Ateljé och Konstcafé där vi åt en härlig lunch och därefter fick vi tillfälle beskåda Görans rikhaltiga konstproduktion. Göran hade sin första utställning redan vid 12-års ålder och därefter har framgångarna avlöst varandra. Han har idag många prestigefyllda konstnärsuppdrag.

Efter detta vidtog hemresan och vyerna utefter vägen  genom ett landskap präglat av scener mot Mosseberg, Hornborgasjön, Billingen och Kinnekulle och dessutom i flödande sol bildade en underbar avslutning på en intressant och givande dag.

Vi tackar resans värdpar Eva Andersson och Knut Karlsson.

Hälsn. Börje

 

                                                                                                                        Foto Lennart Svensson                                                                                                            

  Saab s Veteranförening
  c/o Innovatum 
  Box 902
  461 29 Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Göran Jönsson     
Tel.0520-97630
 
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
 

©
Eftertryck utan tillstånd förbjudes.
Citera gärna, men ange källa!