Reportage
 
 

Pilgrimsvandring till Santiago de Compostela

Dagens program hade lockats till sig 93 veteraner som tillsammans med Astrid Marklund fick göra en resa av det mera ovanliga slaget, en pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Genom det vackra landskapet i norra Spanien tog hon oss med på en 40 dagar lång vandring som startade på den franska sidan av Pyrenéerna för att avslutas efter 80 mil i Santiago de Compostela och vi fick lära känna en vandrares alla vedermödor och glädjeämnen. Med vackra bilder ledsagade hon oss på smala stigar, upp över höga berg , över stora slätter. Övernattningar skedde på enkla härbärgen.

För Astrid var det en länge närd dröm att göra denna pilgrimsvandring och 2004 blev det tillfälle att förverkliga den. Ensam och på egen hand genomförde hon den långa vandringen med en packning som inte bör överstiga 8 kg. Hon lärde känna andra vandrare från olika länder och fick nya vänner.  

I början av 800-talet upptäcktes, vad man tror, aposteln Jakob den äldres grav, vallfärderna till Santiago de Compostela började och är en av Europas främsta vallfärdsorter. Den nuvarande Katedralen började byggas på 1070-talet och fick sin nuvarande utformning under 1700-talet .

Olle Granlund tackade Astrid för det intressanta och välgjorda reportaget med en blombukett och publiken  tackades med en stor applåd.

    Lennart Bergström

 
                                                                                                                        Foto Lennart Bergström      


                                                                                                             
  

  Saab s Veteranförening
  c/o Innovatum 
  Box 902
  461 29 Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Göran Jönsson     
Tel.0520-97630
 
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
 

©
Eftertryck utan tillstånd förbjudes.
Citera gärna, men ange källa!