Reportage
 
 
Föreningens 30-årsjubileum

Som sig bör vid ett jubileum blev det en festlig helkväll. Efter en stunds ”mingel” i foajén öppnades dörrarna till Apollosalen och de festligt dukade borden där det också fanns ett speciellt framtaget programblad med kvällens program och festmenyn.

Ordförande Börje Johansson hälsade de 120-talet medlemmarna välkomna och hoppades att programmet för kvällen med underhållning, tre rätters meny och dans så länge vi orkade skulle kännas bra.

Saabs personaldirektör Allan Rothlind var inbjuden för att berätta om Saab i nuläget och han visade med overheadbilder hur produktivitet och kvalité förbättrats. I en värld där det årligen tillverkas c:a 64 millioner bilar är det en enorm utmaning att skapa en nisch för sitt varumärke och Saab måste ligga på topp för att hävda sig både mot GM:s övriga fabriker och konkurrerande märken. Men GM är måna om Saab och dess identitet och vill på olika sätt bredda sortimentet för att få fler kunder och bra lönsamhet.

Mycket skratt blev det när revyartisten Olle Höög kom upp på scenen och med sina ”gubbar” häcklade politiker på olika nivåer samt vitsade och berättade roliga historier. Tillsammans med dragspelaren Stefan Vennerklang sjöng han ett potpurri på välkända visor och fick med sig publiken i en allsång.

Börje presenterade en tillbakablick över föreningens verksamhet från starten 1975. Han framhöll de fysiska, kulturella och kunskapsberikande inriktningarna och att det gemensamma för aktiviteterna är umgänge och omtanke om forna arbetskamrater. Han påminde om Wallenbergsfondens betydelse samt besöksverksamheten. På senare år har Bilmuseet och Innovatum blivit viktiga länkar mellan dåtid och framtid.
Teknikgruppen i föreningen samlar och dokumenterar Saabs utveckling.

Som ordförande fick Börje ta emot en Ursaab, monterad på en platta med tidigare ordförandes namn inristade och denna skall sedan som en vandringsstatyett överlämnas till nästa ordf. osv.
(Plattan tillverkad av Sixten Söderström)

Sune Sundberg orkester med Yvonne Bryngelsson som vokalist och svarat för underhållningsmusiken under kvällen bjöd sedan upp till dans till glädje för alla dansanta par som fyllde dansgolvet.


Text: Lennart Bergström
Bild: Olle Johansson
  

   

  

                                                                                                           
  
  Saab s Veteranförening
  c/o Innovatum 
  Box 902
  461 29 Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Göran Jönsson     
Tel.0520-97630
 
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
 

©
Eftertryck utan tillstånd förbjudes.
Citera gärna, men ange källa!