Reportage
 
 
Resa till Dagsnäs slotts julmarknad 2008

Torsdagen den 20 november kl 09.00 startade en fullsatt buss med Saab-veteraner sin julresa mot Skaraborgs län och Dagsnäs slott. Slottet ligger vacker vid Hornborgarsjöns strand.

Slottet byggdes 1774-1784 av Per Tham och hans maka Henrika Nordenqrantz och slottet blev ett kulturcentrum i Västergötland. Dagsnäs är ett av landets runtätaste område. Slottet fick sitt nuvarande utseende vid en ombyggnad 1874 efter ritningar av arkitekten Helgo Zettervall. En gång per år öppnas delar av slottet för mässverksamhet.

Vid ankomsten till slottet gick vi till stallet där julmarknaden var belägen. På övervåningen blev vi serverade
kaffe och smörgås. Stärkta av fikat var det dags att ge sig ut och titta på vad alla de 75 olika utställarna hade att erbjuda. Som vanligt såldes det tomtar, glas, träslöjd och matvaror m m i mängd och efter dryga två timmar tog vi plats i bussen igen för avfärd mot Lumber & Karle i Kvänum. Vi bjöds på salladsbuffé med bröd och till varmrätt serverades revbensspjäll med gräddsås, äppelmos och potatis och därefter kaffe.
Marita Johansson, som driver Lumber & Karle, informerade om hotellet som byggts med hjälp av de närliggande företagen. Hotellet har f n 24 rum och man håller i dagarna på att utöka antalet med ytterligare 20 rum.

På hemvägen hade vi dragning på ett gratislotteri och första pris vanns av Mattias Sannemalm. Med välfyllda kassar var vi så tillbaka i Trollhättan vid 16-tiden efter en trevlig utflykt.

        Britt Back


  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

   
Visst smakar det gott med lite kaffe och smörgås vid ankomsten.

   
Kaffe och smörgås vid ankomsten.   Avsmakning av ostar.                     Smycken lockar alltid.
 
 
Snart dags att skicka julkort?
 
                                     Foto Britt   Back                                 
  Saab s Veteranförening
  c/o Innovatum 
  Box 902
  461 29 Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Göran Jönsson     
Tel.0520-97630
 
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
 

©
Eftertryck utan tillstånd förbjudes.
Citera gärna, men ange källa!