Bilaga
 

1987-05-08_vr1044

Födelsedagstårta med 50 ljus!

Förra måndagen firades Saabs 50-årsdag genom all företaget i Trollhättan bjöd alla anställda på kaffe och bakelse. Men är del födelsedag ska del också vara en riktig tårta med ljus. Och det fanns det.

 I utställningshallen vid huvudporten dukades fram kaffe och en tårta med 50 ljus framför Saab nr. 2 000 000.

Som en symbolisk handling blåste sedan platschefen Rolf Sandberg och saabveteranen Algot Larsson ut de 50 ljusen tillsammans.

Algot Larsson, som var med från första början när Sven- ska Aeroplan AB bildades och efter 33 års arbete inom företaget numera är en pigg pensionär, sa bl. a. vid den lilla ceremonin:

— Vid tidigt skede sade dåvarande platschefen Ulf Sparre till oss när det hade framkommit missnöje med lönerna — de har alltid, då som nu, varit för "dåliga" — att vi skulle in- te bry oss om det utan i stället vara glada och nöjda med och framför allt stolta över att få vara med och bygga upp en svensk flygplansindustri!

— Jag var även med när man började med bilen. Men den där stoltheten är en följd av en glädje alt ha fått vara med hela tiden och att företaget har gått så bra. Det finns ju många företag som har det svårt och som inte längre finns.