Bilaga
 

1971-10-05

      Feststämning vid pensionärsbesöket

 
 

Återseendets glädje var stor när Saab-Scanias pensionärer den 15 september för första gången var inbjudna till företaget. Det var många gamla arbetskamrater som vinkade, hälsade i hand eller tog en pratstund med dem. Att de var välkomna var inte att ta miste på.

Fruarna var med
Omkring 75 hade ställt upp, många hade sina fruar med sig och alla hälsades välkomna och blev i personalrestaurangen informerade om företagets utveckling. Där serverades även kaffe till de totalt 120 pensionärerna.

Första men inte sista gången
Efter visning av verkstäderna från besökståget ställdes färden till Högbo Värdshus, där företaget bjöd pa en utsökt god middag, till vilken gästerna hälsades välkomna av dir Roy Warner, som bl a meddelade att det visserligen var första men inte sista gången det kommer alt göras arrangemang för pensionärerna.

Provtur med Trana
Efter middagen fick gästerna tillfälle att bese och även provåka de senaste modellerna av Saab-bilen. Vid ratten: Tom Trana.

Återseendets glädje
Vi talade med många av pensionärerna under deras besök hos Saab-Scania. Samtliga var mycket glada över att ha fått återse sin gamla arbetsplats och över den vänlighet de möt vid sitt besök.

        
Förre verkstadschefen, Ing N G Nilsson, hade rest upp från Båstad för att få vara med om den första pensionärsträffenTvå glada pensionärer: Gunnar Jansson och Harry Kihlberg.På besökståget åkte bl a fd portvakterna Gunnar Olofsson {3:e fr v) och Kalle Johansson (4:e fr v).Det gällde att orientera sin på det nya företaget.