Bilaga
 


Elfsborgs Läns Annonsblad  1957-09-05

Ny Saab 93 klar att släppas ut.


Den nya Saabbilen, som lått hel vindruta.

En ny modell av Saab-93 med många viktiga nyheter är nu klar att släppas ut i marknaden. Saab-93B, som den nya modellen kallas, har som främsta och mest iögonenfallande nyhet en hel och välvd vindruta omgiven av en elegant blank metallist. I samband med den nya vindrutan har även införts förbättrade vindrutetorkare med avsevärt ökad torkyta.

En förbättring som kommer att uppskattas av många är att baksätet gjorts justerbart i höjdled med tre olika lägen. I det högsta läget får även små barn god utsikt. En ytterligare nyhet på komfortens område är att dörrarna försetts med dubbelverkande dörrstopp, som hindrar att de slår igen. Dessutom har dörrarna utrustats med säkerhetslås av amerikansk typ, som gör att dörrar- na inte kan flyga upp i händelse dessa deformeras. Fästanordning för säkerhetsselar är också numera standard. Vidare har handbromsspaken höjts en decimeter och därmed kommit inom bekvämare räckhåll.

Självblandande bränsle tank är en annan nyhet hos vagnen, vartill kommer att oljeblandningen i bränslet nu kan minskas till 3 % eller 1:33. Slutligen kan nämnas, att Saab-93B är försedd med blinkers samt inbyggt stöldskydd av godkänd typ.